IZDANO UPOZORENJE ZA HRVATSKE BRANITELJE: ‘Braćo i sestre u oružju, mogu vas uhititi i optužiti za što god hoće!’

Autor: A. Pranjić

''Josipović je 2012. napao Zakon o ništetnosti. Državno odvjetništvo radi na ruku agresorima. Ima li slijepih kojima još nije jasno?'', navode iz SOHV-a.

Putem službene Facebook stranice Stožer za obranu hrvatskog Vukovara (SOHV) uputio je apel hrvatskim braniteljima da ne odlaze u BiH i Srbiju jer ih mogu uhititi i optužiti ”za što god hoće”. Reakciju na jučerašnje uhićenje hrvatskog branitelja Mate Čondrića-Čondre koji je uhićen na graničnom prijelazu Slavonski Brod-Bosanski Brod pročitajte u cijelosti. 

<<< Na prepad! Uhićen hrvatski branitelj na granici s Bosnom, a Šešelj slavi u Beogradu!

Braćo i sestre u oružju.
Ne prelazite bosansku i srpsku granicu.
Metodom univerzalne jurisdikcije mogu vas uhititi i optužiti za što hoće.
Veljko Marić i Purda su najavili.
Današnji događaj potvrđuje.
Objavili su registar da nas mogu birati.
Josipović je 2012. napao Zakon o ništetnosti.
Džavno odvjetništvo radi na ruku agresorima.
Ima li slijepih kojima još nije jasno?

Na graničnom prijelazu Slavonski /Bosanski Brod uhićen Mato Čondrić -Čondra.

Uhićen je “zbog ratnog zločina silovanja počinjenog tijekom rata na području Bosanskog Broda”, priopćeno je u srijedu iz Državnog odvjetništva BiH.
Mato Čondrić – Čondra,, hrvatski branitelj i bivši pripadnik Hrvatskog vijeća obrane uhićen je danas na graničnom prijelazu Slavonski Brod – Bosanski Brod.

Uhićen je “zbog ratnog zločina silovanja počinjenog tijekom rata na području Bosanskog Broda”, priopćeno je u srijedu iz Državnog odvjetništva BiH.
Po nalogu Državnog odvjetništva BiH, pripadnici državne policijske agencije SIPA-e su uhitili Matu Čondrića, podrijetlom iz Bosanskog Broda. U priopćenju se pojašnjava da je osumnjičeni pod istragom državnog odvjetnika u Posebnom odjelu za ratne zločine zbog osnovane sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Čondrića se sumnjiči da je kao pripadnik HVO-a sudjelovao u silovanju i seksualnom zlostavljanju žena zatvorenih u zatvoreničkom objektu HVO-a na stadionu u Bosanskom Brodu tijekom 1992. godine.




Osumnjičeni će biti predan u nadležnost Državnog odvjetništva BiH, gdje će se nakon ispitivanja odlučiti o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Mato Čombić dosad je bez problema prelazio granicu i nikad dosad nije zaustavljan niti ometan.

Još jedan naš branitelj nalazi se trenutačno u srpskom zatvoru u Srijemskoj Mitrovici, Veljko Marić. Kako smo nedavno pisali, Veljko Marić je teško bolestan i zbog neodgovarajuće zdravstvene njege njegovo stanje je iz dana u dan gore. Na to je upozorila i europska zastupnica Marijana Petir koja je zatražila bolje uvjete za našeg branitelja. Hrvatska Vlada po ovom pitanju je ostala pasivna. Nitko se nije osvrnuo na Marićeve molbe da ga se ne “zaboravi u srpskom zatvoru”…




Autor:A. Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.