Dusko Jaramaz/PIXSELL

HVO: ‘Znamo što čaršija misli o predsjednici i Plenkoviću, a sad su napali i Petrova’

Autor: S.V.

"Živo nas je zanimalo kakav bezobrazluk će doživjeti gospodin Božo Petrov i upravo se obistinilo ono što smo predviđali, gospodin Petrov nije stigao ni na pola puta do Viteza već je Denis Zvizdić predsjednik Vijeća ministara BiH poslao priopćenje kako se Božo Petrov protivi bilo kakvom novom entitetu u Bosni i Hercegovini", kaže se u priopćenju.

Koordinacija Udruga proizišlih iz Domovinskog rata HZ HB, oglasila se priopćenjem vezano za napade na Božu Petrova:

“Mi branitelji oboljeli od PTSP-a sa zanimanjem smo pratili zbivanja oko dolaska gospodina Bože Petrova predsjednika Sabora Republike Hrvatske u službeni posjet Bosni i Hercegovini.

S obzirom kako znamo kakvo mišljenje sarajevska čaršija ima o predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović i kakvu su igranku namjestili gospodinu Plenkoviću premijeru Republike Hrvatske uoči dana Svih svetih, živo nas je zanimalo kakav bezobrazluk će doživjeti gospodin Božo Petrov i upravo se obistinilo ono što smo predviđali, gospodin Petrov nije stigao ni na pola puta do Viteza već je Denis Zvizdić predsjednik Vijeća ministara BiH poslao priopćenje kako se Božo Petrov protivi bilo kakvom novom entitetu u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da je Božo Petrov predsjednik novoutemeljene stranke MOST, prvo što smo pomislili kako se u Hrvatskoj pojavio još jedan maltretator hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini koji bolje zna što je dobro za nas nego mi sami koji živimo u Bosni i Hercegovini, ali na radost nas koji podržavamo Hrvatsku Republiku Herceg-Bosnu kao treći entitet u Bosni i Hercegovini, gospodin Božo Petrov je demantirao priopćenje iz kabineta Denisa Zvizdića gdje je ponovio svoja stajališta kako on podržava cjelovitost Bosne i Hercegovine i kako se tri konstitutivna naroda trebaju dogovoriti o budućem unutarnjem ustroju Bosne i Hercegovine.

Washingtonski i Daytonski mirovinski sporazumi su napravljeni tako da je nemoguće u okviru njih dogovoriti bilo kakve izmjene koje bi popravile položaj hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, pa nas živo zanima kakva je to poruka da se oko unutarnjeg uređenja trebaju dogovoriti tri konstitutivna naroda.

Ono što mi znamo da svi relevantni političari iz Republike Hrvatske u zadnjih 20 godina koriste ovu političku floskulu koja u biti ništa ne znači.

Kada bi izračunali koliko su dnevnica i putnih troškova naplatili svi hrvatski dužnosnici koji su u Sarajevu davali ovakvu izjavu pretpostavljamo da se radi o milijunskim iznosima.

Kako Sabor Republike Hrvatske u zadnjih 20 godina nikada nije imao tematsku sjednicu na kojoj bi se otvorila rasprava o ustavno-pravnom položaju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, gdje bi se donijele odgovarajuće političke odluke koje bi bile obvezujuće smjernice za sve političare koji službeno dolaze u Bosnu i Hercegovinu ispred Republike Hrvatske, gospodinu Boži Petrovu nećemo zamjeriti političko stajalište o položaju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini koje ne nudi nikakvo posebno ohrabrenje, uglavnom zato što mislimo da je mlad i neiskusan političar.

Ono što mi od predsjednika Sabora očekujemo je da što prije uvrsti na raspored Sabora temu ustavno-pravni položaj hrvatskog naroda u BiH, udruženi zločinački pothvat i razmjeri zločina i etničkog čišćenja nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini, na kojima bi se donijele odgovarajuće političke odluke o kojima ovisi euroatlantska budućnost Bosne i Hercegovine i koja ne može opstati bez jednakopravnog statusa hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini sa ostala dva naroda.”

Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a

Autor: S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.