Screenshot: YouTube

HVIDR-a oštro osudila Tromblonov ultimatum: ‘Nećemo sudjelovati u takvim inicijativama!’

Autor: dnevno.hr

Josip Đakić, predsjednik HVIDR-e, u ime hrvatskih ratnih vojnih invalida je nazvao medijske postupke Petra Janjića Tromblona potpuno neprihvatljivima, a najavio je i kako neće sudjelovati u takvim inicijativama.

Priopćenje donosimo u cijelosti.

“U ime hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata RH, ovim putem dostavljamo priopćenje za javnost kojim se očitujemo vezano za medijske ultimatume i postupke hrvatskog branitelja Petra Janjića Tromblona koje naša udruga smatra potpuno neprihvatljivima, te neće sudjelovati u takvim i sličnim inicijativima za rješavanje aktualnog otvorenog graničnog sukoba sa Slovenijom.

HVIDR-a RH smatra pravovaljanom odluku Hrvatskog sabora o povlačenju iz arbitražnog postupka, kao i sve dosadašnje odluke Vlade RH za mirno rješavanje otvorenog graničnog pitanja obzirom da je arbitražni proces, zbog krivnje slovenske strane, nepovratno kompromitiran, te odluka suda za našu državu nije obvezujuća.

Slijedom navedenog, podržavamo sve postupke Vlade RH i premijera Andreja Plenkovića kojima se štite hrvatski nacionalni interesi i teritorij RH, poštujući odredbe međunarodnog prava, kao i diplomatske mjere koje poduzima Ministarstvo vanjskih i europskih  poslova, a sve u cilju mirnog rješavanja ove problematike i zaštite prava Republike Hrvatske, te se ograđujemo i ne podržavamo nikakve ultimatume i inicijative kojima se doprinosi širenju napetosti i daljnjem zaoštravanju budućih odnosa između naše zemlje i Slovenije”, stoji u priopćenju.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.