Facebook

HRVATSKI BRANITELJ, ČLAN ŽIVOG ZIDA: ‘Jutrošnja deložacija me dotukla, odričem se svih odličja’

Autor: Snježana Vučković

"Podijelite ih Plenkoviću i Todoriću podijelite ih Hanžekoviću i Bandiću, podijelite ih vitezu Reineru i Bozaniću, podijelite ih kome hoćete... Meni više ne trebaju. Ovo nije država koju sam sanjao za hrvatske građane", razočaran je hrvatski branitelj i član Živog zida iz Vukovara, Damir Maduna.

Damir Maduna, istaknuti je Vukovarac koji je svoj obol dao u ratu, a ne štedi se ni danas, u miru. On je također jedan od onih koji je svjestan da su mnogi ovršeni, blokirani i deložirani građani još debelo u ratu i to protiv nevidljivog neprijatelja zamaskiranog u birokraciju, zakone i bezumne odluke.

Pojednostavljeno, ovi građani goloruki i razoružani ratuju protiv vlastite države, one za čiju su se slobodu hrvatski branitelji teško izborili.

Damir Maduna ne može ravnodušno gledati bešćutno izbacivanje hrvatskih građana na ulicu, pa se kao član Živog zida svim silama trudi ovim neljudskim tretmanima stati na kraj. Lišen bilo kakve ideologije, Maduna ne gleda ni “lijevo” ni “desno”, već ravno problemima u oči, no zbog posljednje sramotne deložacije koja se odigrala danas na zagrebačkom Črnomercu, ovaj se branitelj i “živozidaš” odlučio na nesvakidašnji potez:

“Jutrošnja deložacija u Zagrebu odagnala je sve sumnje u kakvoj kriminalnoj državi živimo.
Odričem se svih svojih odličja iz Domovinskog rata. Podijelite ih Plenkoviću i Todoriću podijelite ih Hanžekoviću i Bandiću, podijelite ih vitezu Reineru i Bozaniću, podijelite ih kome hoćete…meni više ne trebaju. Ovo nije država koju sam sanjao za hrvatske građane, ovo nije država kakvu sam sanjao za svoju djecu i svu hrvatsku mladost”, objavio je preko društvene mreže razočarani Damir Maduna, a za naš portal još je i dodao:

– Živi zid dao mi je priliku da djelujem izravno, na ulici, baš kao i u Domovinskom ratu. Znam da bi mi se priključili mnogi moji suborci, jer i ovo je rat za Hrvatsku, ali je veliki broj zatrovan silnim udrugama i krivim idealima. Na današnjoj deložaciji Črnomerec je bio “okupiran” interventnom policijom, kolima hitne pomoći, paucima Zagrebparkinga. Bilo bi divno da je došao samo dio ljudi koji su mjesece presjedili u šatoru. Propustili su priliku pokazati što znači voljeti i željeti pravednu Hrvatsku i što znači žrtvovati se za “malog” čovjeka. Razočaran sam – zaključio je Vukovarac, odlikovani hrvatski branitelj i aktivist te član Živog zida, Damir Maduna.

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.