screenshoot

HRVATI SVE LJUĆI: 1991. pobijeno cijelo selo, a optužnica podignuta ove godine?

Autor: S.V.

Ova imena prozivaju DORH i pravosuđe da se napokon pokrenu Što čekate? Ova prolivena krv Vam je omogućila lijepa odijela i dobre plaće. Nikada to ne zaboravite. Ovo su te žrtve...

Nakon naših tekstova o “Najtužnijem selu u Hrvatskoj”, javio nam se nemali broj čitatelja preneraženih činjenicom da je optužnica za masakr svih stanovnika podignuta tek – ove godine. Jedan od čitatelja, hrvatski branitelj s Banovine Ivo Vranić – Buva, kazao je što o tome misli:

“Danas se navršava punih 25 godina od ubojstva i masakra civila,žena,dvoje djece starosti 2 i 4 godine, a za taj masakr je optužnica dignuta tek 2016.

Tog dana prije 25 godina najveći neljudi i najobičniji ljudski šlam predvođeni Stevanom Borojevićem zvanim Gadafi u “oslobađanju jakog ustaškog uporišta” kojeg su “branile” jake snage na čijem je čelu obrane bio Bašić Petar, rođen 1898. godine,a u toj samoj “obrani” pomagalo mu je i dvoje djece Jurić Dario rođen 1987(star 4 godine,dijete) i Jurić Tomislav rođen 1989 godine(star 2 godine, dijete).

U toj teškoj borbi specijalne jedinice ” Kaline” četnika uspjeli su bez i jednog ranjenog četničkog junaka osloboditi selo Kostrića, pobiti sve živo gdje su ubili čak i kuće, spalili sve do temelja.

Ti abolirani zlotvori… Pitam vas, koga ste pobili?

Starce? Žene? Djecu? Njihovi se krici i danas čuju u ubijenom selu, selu bez stanovnika.

Selo o kojem se nije snimao film financiran od Ministarstva kulture jer za takav film nema novaca.

Ali novaca je bilo za film 15 minuta masakra u Dvoru na Uni financiran od strane HAVCA.

Nema nigdje ni u antihrvatskim medijima da netko postavi pitanje DORH-u što su učinili ili što je učinjeno po tom pitanju?

Nama ratnicima, HRVI, preostalo je jedino da pišemo istinu o Domovinskom ratu i strahotama kroz koje smo prošli,ostaje nam da kroz čitavu godinu obilazimo po Pounju i Banovini mjesta tih strašnih zločina, palimo svijeće i molimo se za poginule.

Tko više čuje vapaje hrvatskih ratnika, naših mrtvih prijatelja, a u samom saboru nam vječiti etno biznismen drži predavanja gdje nema nitko hrabrosti zaljepiti mu lampu.

Slušamo  Stazića u  alkoholiziranom stanju koji pljuje po heroja Domovinskog – Stivu Culeju.

Slušamo kako je hrvatski narod genocidan narod i svi njihovi potomci se tretiraju ustašama.

Nismo čuli od tih partijaša da prozivaju Staimirovića i sve ostale hodajuće zločince koji hodaju po Vukovaru i diljem naše domovine, a DORH protiv takvih odbacuje optužnice dok nas pojedine dragovoljce taj isti DORH poziva putem policije na informativne razgovore i to nakon 25 godina (i sam sam pozvan 28.10.2016 u PU Sisak) o događanjima o ’91,a i  ’95 godini.

Svi se zgražamo nad uhićenjima u Orašju,a to isto se događa i nama ovdje u Hrvatskoj.

Pitam, do kada će se proganjati hrvatski branitelji po nalogu DORH-a, dok se abolirani ubojice i silovatelji pojavljuju kao saborski zastupnici,a neki od tih dobivaju i mirovine iz državnog proračuna kao nagradu što su rušili, palili i ubijali po Hrvatskoj.

Pitam do kada će sutkinja iz Srbije dolaziti na radno mjesto kao sudac Vukovar? Do kada će abolirani raditi u policijskim postajama diljem moje domovine?A razarali su i uništavali po Hrvatskoj.

Moram se osvrnuti na taj rad tj. na nerad DORH-a.

Za ove zločine nikada nitko nije odgovarao.Zločin u Škrabinji,Vukovaru i dr.mjesta.

Hoćemo li ja i drugi ratnici doživjeti da ova stratišta u Kostrićima, Baćinu obiđe i jedan premijer, a i predsjednik države jer do sada to nisu učinili. Da se pomole i upale svijeću za ove pobijene i masakrirane. Sve ove godine državni vrh spava jedino ratnici koji su svoju mladost, živote i dijelove tijela natopili svojom krvlju Pounje, Banovinu, Sunju obiđu ta mjesta.

Kada će taj državni vrh pogledati prema Banovini, Pounju i legendarnoj Sunji?

Na ti mjestima je obranjen Zagreb i Hrvatska domovina.

Ovdje je zaustavljena zvijezda petokraka i kokarda i nije mogla proći dalje, tu im je slomljena kičma.

A te srpske junake pitam kako niste došli do Sunje i tu se sukobili sa nama.Tu bi vam mi uzeli mjeru jer u Sunji i okolici nikada niste dobili svojih 5 minuta.

Tu ste po selu Hrastovcu hodali goli na -20 stupnjeva,a volio bi da je među tim bio i taj Stevan Borojević.

Jedinu hrabrost ste pokazivali na starcima, ženama i djeci. To je ta hrabrost srpskog ratnika. Ova imena prozivaju DORH i pravosuđe da se napokon pokrenu

Što čekate? Ova prolivena krv Vam je omogućila lijepa odijela i dobre plaće. Nikada to ne zaboravite.

Ovo su te žrtve:

1.Bašić Mije Petar 1898-1991

2.Bašić Franje Marija 1907-1991

3.Bašić VIlka Petar 1940-1991

4.Bašić Franje Jelka 1938-1991

5.Bunjevac Mate Kata 1905-1991

6.Jurić Josipa Milka 1929-1991

7.Jurić Antuna Zlatko 1956-1991

8.Jurić Jure Vera 1959-1991

9.Jurić Zlatko Dario 1987-1991(dijete)

10-Jurić Zlatko Tomislav 1989-1991

11.Jurić Josipa Marija 1930-1991

12.Kostrić Petra MArija 1924-1991

13.Kozić Mate Jure 1939-1991

14.Kozić Ive Anka 1942-1991

15.Krizman Filipa Ferdinand 1925-1991

16.Krizman Petra Marija 1928-1991

Svjetlost vječna svijetlila Vam!”

Ivo Vranić-Buva 

Autor: S.V.