Wikipedija

HOS NA NOGAMA: ‘Znamo tko podvaljuje Markušu – dalje od njega!’

Autor: Snježana Vučković

"Sasvim je jasno da je ovdje riječ o jednoj prljavoj igri kojoj je za cilj oblatiti Markuša, ali i u naše redove unijeti nemir. Ja ovim putem poručujem – to vam neće proći", jasan je zapovjednik vukovarskog HOS-a, Zvonimir Ćurković

Pripadnici HOS-a oni koji su bili rame uz rame s Damirom Markušom na vukovarskoj bojišnici, izrazito su ljuti i nezadovoljni zbog medijskog razapinjanja njihovog suborca.

Podsjetimo, Damir Markuš neviđeno je i posve neopravdano oblaćen u članku koji je objavio HOP portal, a koji je nanizao neistine uključujući i onu da mu je supruga privedena zbog iznude i prevare, da je Markuš predsjedničin savjetnik za branitelje te da ga vukovarski zapovjednici HOS-a “ne mogu smisliti”.

Damir Markuš je najavio tužbu, no njegovim suborcima a naročito prozvanim zapovjednicima “koji ga ne mogu smisliti” to nije dovoljno.

Jedan od njih, Zvonimir Ćurković, odmah je digao glas i jasno se ogradio od napisanog:

– Ja kao zapovjednik HOS-a u Vukovaru osobno sam svjedočio Markušovoj požrtvovnosti u ratu i poraću. Sasvim je jasno da je ovdje riječ o jednoj prljavoj igri kojoj je za cilj oblatiti Markuša, ali i u naše redove unijeti nemir. Ja ovim putem poručujem – to vam neće proći. Želim dodati i da Markuš nikada nije tuđe zasluge pripisivao sebi. Ali to mogu znati samo oni koji su pročitali njegovu knjigu u kojoj se pobrinuo da nitko ne bude izostavljen. Damir se nikad nije kitio tuđim perjem i sve što je činio, činio je u ime HOS-a a ne svoje vlastito – izjavio je Ćurković.

Osim Zvonimira Ćurkovića, na nogama je i veliki dio pripadnika HOS-a, ali i javnosti koji su kroz prethodne godine svjedočili Markušovom radu i trudu. Svi se ograđuju od izrečenog u tekstu HOP portala koji je povukao tekst, koji će ipak svoje riječi morati pravdati na sudu.

>>> NEČUVEN UDAR NA MARKUŠEVU OBITELJ: ‘Tužit ću HOP portal zbog klevetanja moje supruge i mene!’




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.