screenshoot

GOVOR KOJI JE NAJEŽIO HRVATE: ‘Hoćete imena izdajica? Evo ih…’ (VIDEO)

Autor: T. Budak

Govor domoljuba Maria Maksa Slavičeka izrečen na zagrebačkom trgu 2011., pamti se i danas... Pogledajte video i priznajte - Slaviček je u problem branitelja i osviještenih Hrvata općenito bio upućen puno prije ostalih!

Mario Maks Slaviček hrvatski je branitelj zavidnog ratnog puta. U domaćoj je javnosti zaživio kao britka osoba bez dlake na jeziku koja, bez imalo straha, stvari naziva pravim imenom. Slaviček je za neke radikalan, nekima je kontroverzan, no gotovo svi koji su imali priliku njegove stavove prate kroz oštre, intrigantne kolumne složni su u jednom – Maks je dosljedan.

Da je uistinu tako svjedoči snimka njegovog govora iz 2011. godine prilikom najvećeg prosvjeda branitelja za koje mnogi zaboravljaju da su već tada bili izrazito nezadovoljni svojim statusom u društvu i stanjem u Hrvatskoj općenito. Slaviček je jedan od rijetkih koji je već tada detektirao problem u društvu i javno ga izrekao na zagrebačkom Trgu Josipa bana Jelačića.

Poslušajte govor koji je u masi na središnjem trgu izazvao euforiju:

Autor:T. Budak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.