Igor Kralj/PIXSELL

GLEDAMO LI VOJNIKA KOJI ĆE UJEDINITI PRAVAŠE? ‘HOS je spreman preuzeti inicijativu kao i ’91.’ (VIDEO)

Autor: S. Vučković

"Prijatelji moji HOS-ovci, vrijeme je da se opet javimo. Da na neki način budemo nadzorni odbor, da se miješamo u politiku, pratimo naše političke vođe i lagano ih korigiramo", između ostalog rekao je Markuš u Splitu.

Pravaši su u Hrvatskoj podijeljeniji su nego ikad. Upravo o tome je bivši pripadnik HOS-a Damir Markuš govorio prošle godine u Splitu na tribini Dobroslava Parage. Markuš se za ujedinjenje zalaže i danas, a to potvrđuje riječima kako je “Hos spreman preuzeti inicijativu oko toga”.

Uistinu, može li vojniku poći za rukom ono što predsjednicima pravaških stranaka ne polazi već godinama? Moguće, jer Damir Markuš je uporan, dosljedan i karizmatičan. Većinu onoga za što se do sada zalagao, uspio je učiniti, baš kao što je dočekao izlazak Veljka Marića od kojeg nije odustajao niti jednog trenutka i za čije je oslobođenje vodio žestoku kampanju.

– Prisilimo sve te pravaške velike vođe, moram reći i egoiste, da sjednu zajedno, ako su zaista pravaši, da povedu pravaše i hrvatski narod tamo gdje ga treba povesti. Ovo je prilika za sve nas pravaše, jer Hrvatska je u tako katastrofalnom stanju. Svi znamo ’91. godine, kad je bilo stani – pani, među prvima su se javili dragovoljci HOS-a. Prijatelji moji HOS-ovci, vrijeme je da se opet javimo. Da na neki način budemo nadzorni odbor, da se miješamo u politiku, pratimo naše političke vođe i lagano ih korigiramo – između ostalog rekao je Markuš u Splitu.

Pogledajte cijeli govor ovog aktivnog HOS-ovca koji je za mnoge pravaše bio inspirativan i procijenite, može li ih ujediniti?

Autor:S. Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.