General Dudaković: ‘Oluja bila legitimna vojna operacija i oslobodila je Bihać’

Autor: Hina

"Činjenica je da smo akcijom Oluja doživjeli ne samo deblokadu nego i slobodu", dodao je general Dudaković.

Ratni zapovjednik Petog korpusa Armije BiH, general Atif Dudaković izjavio je kako je Oluja bila legitimna vojna operacija te da je bihaćka enklava u toj operaciji oslobođena nakon što je niz godina bila pod opsadom srpskih snaga.

“Akcija Oluja bila je legitimna vojna akcija kojom su tada okupirani teritoriji Hrvatske stavljeni u okvire ustavnopravnog poretka. Ta operacija predstavlja veliku pobjedu Hrvatske vojske u borbi za svoju državu”, rekao je general Dudaković u intervjuu za sarajevski Dnevni Avaz.

Oko 300.000 ljudi pune tri i pol godine u bihaćkoj enklavi bile u blokadi i stalnim napadima srpskih snaga iz tzv. Srpske Krajine i Republike Srpske, te snaga odanih Fikretu Abdiću, rekao je i objasnio da je Oluja za njih označila prekretnicu.

“Činjenica je da smo akcijom Oluja doživjeli ne samo deblokadu nego i slobodu”, dodao je general Dudaković.

Za njega i suborce sutrašnja 20. obljetnica simboličkog susreta Hrvatskih snaga i Armije BiH, te rukovanja s generalom Marijanom Marekovićem na mostu iznad Korane u mjestu Tržačka Raštela, predstavlja veliki dan.

Operacijom Oluja, objasnio je Dudaković, uništene su dvije paradržave – SAO Krajina i Autonomna pokrajina Zapadna Bosna.

General Dudaković uvjeren je da se nakon Oluje mogla osloboditi i cijela BiH, no da se dogodila ‘strateška promjena’ pa su oslobodilačke operacije zaustavljene.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.