Wikipedija

GARDIJSKE POSTROJBE: Kako smo bili spremni braniti se od agresora, tako smo spremni braniti istinu

Autor: Snježana Vučković

"Godinama smo upozoravali da određene političke platforme u našoj zemlji i inozemstvu pokušavaju velikosrpsku agresiju na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu pretvoriti u građanski rat", dio je priopćenja ZUV HGP.

Zbor udruga hrvatskih gardijskih postrojbi, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata i Zajednica udruga HVIDR-a grada Zagreba drže kako je presuda Haaškog tribunala tzv. hrvatskoj šestorci nepravedna i skandalozna.

“Za nas – branitelje, presuda Haaškog tribunala neprihvatljiva je s aspekta pravednosti i povijesne istine, međutim, ona je produkt nerada i pasivnosti hrvatskih institucija u proteklim godinama koje nisu uložile dovoljno napora da bi dokazale istinu. Štoviše, određeni pojedinci i institucije Republike Hrvatske na čelu s bivšim predsjednikom RH Stjepanom Mesićem svojski su se trudili kako bi odmogli u dokazivanju istine i povijesnih činjenica i tako u cijelosti pridonijeli ovakvoj presudi.

Godinama smo upozoravali da određene političke platforme u našoj zemlji i inozemstvu pokušavaju velikosrpsku agresiju na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu pretvoriti u građanski rat, tj. izjednačiti krivnju agresora i žrtve. No, ovom presudom otišlo se i korak dalje – žrtva je proglašena agresorom!

Kao što smo bili spremni braniti hrvatski narod od oružane agresije, tako smo i danas spremni braniti istinu i povijesne činjenice kroz sva institucionalna tijela.

Izražavamo duboku sućut obitelji general pukovnika Slobodana Praljka.”

Predsjednik ZUV HGP-a, Miljenko Kolobarić

Predsjednik USPDR RH, Josip Klemm




Predsjednik ZU HVIDR – a GZ, Ante Tandara

 




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.