Dino Stanin/PIXSELL

(FOTO) Hrvatski vojnici pomažu u sanaciji cesta u Zadarskoj županiji

Autor: DM/dnevno.hr

Sanirat će se ukupno 200 kilometara oštećenih cesta

Pripadnici Inženjerijske bojne gardijske mehanizirane brigade, Hrvatske kopnene vojske u utorak, 12. prosinca 2017. godine krenuli su s pripremnim radovima na sanaciji nerazvrstanih cesta na područjima pogođenim poplavama u Zadarskoj županiji sukladno ugovoru između Zadarske županije i Ministarstva obrane RH.

Na prostoru Donje Murvice trenutno se priprema oko 20.000 m3 kamenog agregata (tampona) za nasipanje oštećenih cesta, dok se na cjelokupnom prostoru Zadarske županije očekuje potrošnja od 70 000 m³ navedenog materijala koji će bit ugrađen u ukupno 200 kilometara oštećenih cesta.ni,

Radovi će se provoditi u dvije faze: u prvoj fazi predviđena je  priprema kamenog materijala, a u drugoj  fazi utovar, prijevoz i ugradnja materijala. Za izvedbu ovih radova predviđeno je 265 radnih dana. Početak pružanja potpore kreće sa sanacijom cesta u gradu Ninu.

Za provedbu radova koristiti će se sljedeći inženjerijski strojevi i m/v:  dva utovarivača, dvije kombinirke, grejder, dva valjka, četiri kamiona samoistovarivača, tegljač s poluprikolicom te jedna drobilica kamena koju će osigurati Inženjerijska pukovnija, Hrvatske kopnene vojske.

Radovi sanacija nerazvrstanih cesta provoditi će se na području Zadarske županije u  sljedećim lokalnim zajednicama: Grad Zadar, Grad Nin, Općina Bibinje, Općina Galovac, Općina Pakoštane, Općina Poličnik, Općina Posedarje, Općina Privlaka, Općina Ražanac, Općina Starigrad, Općina Sukošan, Općina Sveti Filip i Jakov, Općina Vrsi i Općina Zemunik Donji, te na otocima Općina Kali, Općina Kukljica, Općina Pašman, Općina Preko i Općina Sali; izvijestila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.







Autor:DM/dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.