Miranda Cikotic/PIXSELL

(FOTO) Hrvatska svijetli u spomen na žrtvu Vukovara!

Autor: Hina/dnevno.hr

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović sudjelovala je u paljenju svijeća u Vukovaru

Paljenjem svijeća brojni Hrvati u svojim gradovima i domovima obilježavaju spomen na žrtvu Vukovara.

U prozorima mnogih poslovnih prostora i obiteljskih kuća upaljeni su lampioni kao podsjetnik na dane ratne tragedije iz 1991. godine u kojoj je živote izgubilo više od 2000 branitelja i civila. Prema podatcima vukovarske bolnice, u napadima na Vukovar, koji su započeli 25. kolovoza, a završili 18. studenoga 1991. slomom obrane grada, poginule su 1624, a ranjeno više od 2500 ljudi.

 Počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u obrani Vukovara, paljenjem svijeća te molitvom večeras će se odati kod Zavjetne kapelice na početku tzv. kukuruznog puta, jedinim prolazom između Vukovara i Bogdanovaca kojim su tijekom tri mjeseca, od rujna do studenoga, branitelji mogli dolazili braniti Vukovar i kojim su, nakon sloma obrane, branitelji i civili izlazili iz Vukovara.

Prizori spokoja i počasti diljem Hrvatske diraju u srce, a nekoliko takvih prizora donosimo u nastavku:

Split

Miranda Cikotic/PIXSELL
Miranda Cikotic/PIXSELL

Osijek

FaH

Zagreb




Zagreb, 17.11.2017. – Premijer Andrej Plenković po povratku s konferencije iz Goeteborga, zapalio je svijeću u spomen na žrtvu grada Vukovara i Škabrnje na križanju Vukovarske ulice i ulice Hrvatske bratske zajednice.
foto HINA/Daniel KASAP/ es

Vukovar




Vukovar, 17.11.2017. –
Prigodni program, molitva i paljenje svijeća u općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana kojem je nazočila i Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.
foto HINA/es

Varaždin

Varaždin, 17.11.2017. – Kako bi se dostojanstveno i primjereno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara, grada – simbola hrvatske slobode, u petak je i u Varaždinu obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.
foto HINA/ Siniša KALAJDŽIJA/ es

Slavonski Brod

17.11.2017., Slavonski Brod – Paljenjem svijeca u Vukovarskoj ulici i zajednickom molitvom za sve zrtve Vukovara, kao i sve ostale zrtve Domovinskog rata diljem Hrvatske Brodjani su obiljezili Dan sjecanja na zrtvu Vukovara 1991.
Photo: Ivica Galovic/ PIXSELL

Čakovec

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Autor:Hina/dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.