Facebook

(FOTO) GROB SRAMA! Branitelj kao životinja sahranjen bez svećenika, križa, svijeća i cvijeća!

Autor: Snježana Vučković

“Ovako se pokapaju hrvatski branitelji na općini udbina, socijalno je vodilo pokop Josipa Remenara, branitelja kojem je životni put bio trnovit. Pokopan bez križa, bez svećenika, bez osmrtnica da se smanji trošak ovoj šugavoj državi. Gospodo na Udbini, jel vas sram? Mene jest, jer sam nažalost dio Udbine… Nadam se da je nesretni Josip napokon našao mir, jer odavno život mu nije bio prijatelj. Gdje ste sada takozvane braniteljske udruge, gdje ste Hrvati, jeste još uvijek miševi…”, ogorčenim se riječima preko Facebooka obratio jedan korisnik društvene mreže koji je usput objavio fotografije groba preminulog hrvatskog branitelja.

Točnije, fotografije gomile nabacane zemlje, bez iti jednog cvijeta, svijeće, bez križa…

Tko je točno kriv i je li pokojnik imao obitelj, prijatelje susjede, teško je sada znati. No jedno je sigurno. Ministarstvo branitelja koje je zaduženo za financiranje pokopa hrvatskih branitelja zasigurno nije krivo. U prijašnjim razgovorima s ministrom Tomom Medvedom, on sam je ukazao na veliki problem jer se njegovom resoru smrt branitelja vrlo često uopće ne prijavi. Obzirom da je u pitanju kratak rok pri čemu se sve organizira četiri do pet dana od smrti, Ministarstvu branitelja smrt je potrebno prijaviti u što je mogućem kraćem roku.

No, što je s ostalima? Gdje su nestali prijatelji, poznanici, suborci, Udruge? Gdje je, uopće, nestao čovjek i kako je moguće da hrvatskog branitelja pokapa “socijalno” i to bez svećenika? U međuvremenu, na grobu su naknadno osvanuli križ, svijeća i cvijeće a sve je objasnio hrvatski branitelj Dražen Šemovčan Šeki:

“Ovdje je vrlo sporno što nitko nije znao da je riječ o hrvatskom branitelju. Prije objave o ukopu pokojnog nisu se odradile neke stvari koje su trebale ići legitimnim putem. Naime, pokojni Josip bio je štićenik CZSS Udbina, a oni nisu imali podatak da se radi o hrvatskom branitelju. Da se radi i o samom štićeniku, zasigurno ukop ne bi bio dogovoren na ovakav način. Nadalje, smrt pokojnog Josipa dogodila se znatno prije. U stanu je mrtav ležao mjesec dana pa je bila potrebna deratizacija stana koju je također platio CZSS. Iz pogrebnog društva kažu kako je zbog stanja leša  pokojni Remenar morao biti pokopan po hitnom postupku, no grob je tako ogoljen stajao tjedan dana sve dok nisu krenule reakcije. Pogrebno društvo priznaje taj dio pogreške, pa zbog toga ništa neće naplatiti. Općina Udbina nema nikakve veze s smrtnim slučajem, niti obavezom ukopa”, kazao je Dražen Šemovčan za naš portal.




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.