Facebook

(FOTO) EUFORIJA U GRADU – HEROJU: Vukovarom odzvanja čizma hrvatskog vojnika!

Autor: Snježana Vučković

Svi su s nestrpljenjem očekivali dolazak postrojbe Oružanih snaga Republike Hrvatske u taj grad i to povodom svečanog otvorenja vojarne "204. brigade Hrvatske vojske"

Hrvatska vojska stigla je u Vukovar. Svi su s nestrpljenjem očekivali dolazak postrojbe Oružanih snaga Republike Hrvatske u taj grad i to povodom svečanog otvorenja vojarne “204. brigade Hrvatske vojske”.

Uz predsjednicu Republike i vrhovnu zapovjednicu Oružanih snaga Kolindu Grabar-Kitarović na svečanosti otvorenja bio je i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov i drugi visoki uzvanici.

Vojarna se prostire na oko 10 tisuća metara, u nju je uloženo je 13, 2 milijun kuna gdje će biti smještena inženjerijska postrojba Gardijsko-oklopne mehanizirane brigade s 85 vojnika.

Vojarna se sastoji od zgrade zapovjedništva, zgrade za smještaj ljudstva, hangara za smještaj vozila te radionice za popravak vozila.

Natpis “204. brigade Hrvatske vojske” službeno su otkrili zapovjednik obrane Grada Vukovara Branko Borković, Jelena Dedaković, vojnikinja i kći Mile Dedakovića te članovi obitelji Zadro, Šoljić i Marka Babića.

Facebook

 




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.