screenshoot

FACEBOOK PREPLAVILA PODRŠKA HOS-OVCU MARKUŠU: Branitelji masovno mijenjaju profilnu u grb HOS-a!

Autor: S. V.

"Ne budite lijeni ili strašljivi, nije se ni Markuš susprezao 91. već je "zapalio" za Vukovar i to na Sajmište pod istom tom oznakom. Stavite ponosno HOS-ovu oznaku na profilnu", kazuje u svom statusu bivši pripadnik Žutih mrava

Upravo ovakva fotografija koja se nalazi iznad našeg teksta, postala je profilna fotografija velikog broja hrvatskih branitelja iz redova Tigrova, Gromova i ostalih brigada. Na fotografiji je grb HOS-a ubog čijih je isticanja oznaka od strane policije prekršajno prijavljen bivši pripadnik HOS-a – Damir Markuš.

>>> POLICIJA PRIJAVILA HEROJA HOS-A: Isticao ‘zabranjene oznake’, a pod njima se borio!

– Ne budite lijeni ili strašljivi, nije se ni Markuš susprezao 91. već je “zapalio” za Vukovar i to na Sajmište pod istom tom oznakom. Stavite ponosno HOS-ovu oznaku na profilnu – kazuje u svom statusu bivši pripadnik Žutih mrava.

Podsjetimo, Damir Markuš, bivši pripadnik HOS-a koji se, između ostalog, do zadnjeg dana borio na vukovarskom Sajmištu, dobio je prekršajnu prijavu zbog isticanja ‘zakonom zabranjenih oznaka’. Konkretno, riječ je o oznakama postrojbe HOS koje uz svoj grb imaju natpis Za dom spremni.

No, riječ o oznakama koje koristi Udruga HOS, a koje su priznate statutom te samim tim postale – zakonite.

Donositelji zakona i oni koji ga provode očigledno i sami krše taj zakon, pa je tu stavku nužno konkretizirati – ili je HOS znakovlje dozvoljeno ili nije!

Facebook
Novinar
Autor: S. V.

VEZANE VIJESTI