Dvolična mašinerija HRT-a: U Vukovaru su reklamirali Karamarka, a Kukurikavce sakrili od sramote!

Autor: Marko

Možda jednostavno nisu htjeli da narod vidi kako bi voda hrvatskim političarima mogla doći do grla. Možda samo čekaju da Karamarko postane premijer da mu se mogu bezrezervno klanjati. Kako god, ovo je samo bila priprema!

Nitko ne bi žalio da se iz Kolone sjećanja u Vukovaru izbaci politika, ali i ove godine smo morali gledati kako HRT dan za sjećanje na žrtve pretvara u još jedno veliko politiziranje. Kao i uvijek, HRT je prilagodio svoje izvještavanje tako da zadovolji sve velike političke opcije, a ovaj put su suptilno najavili smjenu vlasti.

Sakrili dvije kolone!

Svi oni koji nisu mogli odati počast palim borcima u nego su pratili događanja u Vukovaru iz udobnosti svoga naslonjača imali su priliku vidjeti kako je HRT prilagodljiv, istovremeno radili posao oglašavanja za HDZ i skrivanja sramote za Kukuriku koaliciju. Izvještavanje im je bilo raštrkano na sve strane, a redovito su se ubacivali prilozi i snimke prijašnjih Kolona sjećanja samo da zbuni gledatelje da ne primjete najočitije.

Tijekom trajanja kolone nitko nije znao gdje su predsjednik Ivo Josipović i predsjednik Vlade Zoran Milanović. Istovremeno, tko je pažljivo pratio izvještavanje javne televizije mogao je primjetiti da su se čelnici HDZ-a redovito našli u prvom planu kamera.

Tomislav Karamarko, Kolinda Grabar Kitarović, Ivan Penava i drugi veliki igrači najveće oporbene stranke postali su fokus snimanja, a snimalo ih se tako da se izbjegne kako se kolona i ove godine podijelila. Je li je u pitanju ljudska greška ili politička poruka treba neka svatko sam zaključi, ali činjenica je da je HRT radio sve da sakrije to da opet nije bilo jedinstva u hrvatskom narodu. Razlozi za suptilnu podjelu ove godine bili su predsjednik i premijer koji se nisu našli na čelu kao što su to oni možda htjeli. Hrvatski narod je očito rekao da im je dosta njih i njihove politike. S druge strane, HRT je dodatno dodavao ulje na vatru.

Pripremaju se za Karamarka!

Najzvučnija izjava HRT-ovih komentatora bila je: “Ćirilica je nevina kao i žrtve Vukovara”. Kako da to ne zaboli sve one koji su gledali kako se postavljaju ćirilične ploče? A zašto sve to? Da još dodatno razjedini hrvatski narod i sakrije Josipovića i Milanovića u koloni. Zapravo je sramota da državni vrh ne prevodi Kolonu sjećanja na ljude koji su poginuli da bi svi mi uopće imali slobodnu državu i državni vrh.




Nekako je teško za vjerovati da je HRT tako očito gurao HDZ u prvi plan kao da znaju da je sve bilže promjena vlasti. Zato su jučer odlučili postaviti dobre temelje. Predsjednika i premijera prikazali su jednom, čisto reda radi. S druge strane, radili su sve da se ne zamijeti da je ta “jedna” kolona zapravo jako odvojena. Možda jednostavno nisu htjeli da narod vidi kako bi voda hrvatskim političarima mogla doći do grla. Možda samo čekaju da Karamarko postane premijer da mu se mogu bezrezervno klanjati. Kako god, ovo je samo još jedan dvolični ispad!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.