Hrvoje Jelavic/PIXSELL

DRŽAVA PREVARILA BRANITELJE: Dali im zemljište za uzgoj maslina, pa im ga oteli jer grade – golf terene!

Autor: Snježana Vučković

Predsjednik zadruge Ivan Modrić tvrdi – prevareni smo, i našem portalu prilaže svu potrebnu dokumentaciju na kojoj se vidi da im je povjerenstvo za imovinu Vlade RH 2008. godine dalo 134 hektara zemljišta u Diklu na kojem su trebali posaditi 41.700 sadnica maslina

Hrvatski branitelji česta su meta zlobnika koji im prigovaraju za “povlastice”, iako je jasno kao dan da se te povlastice mogu prebrojati na prste jedne ruke.

I tih nekoliko pogodnosti koje imaju, sjajno zvuče i izgledaju, ali samo na papiru. U stvarnosti, država od branitelja za sve traži vrlo iscrpnu i temeljitu dokumentaciju, a čak i kad sve prođe – nađe se načina da ih se zakine. Upravo to dogodilo se sa 8 zadarskih branitelja koji čine Poljoprivrednu zadrugu Branitelj – Graditelj, a koji su RH tužili za 47 milijuna kuna te sudski spor ovih dana izgubili. Iako su branitelji uplatili 70 tisuća kuna za osnivanje služnosti Hrvatskih šumama d.o.o, nikada nisu ušli u posjed zemljišta niti započeli s obrađivanjem jer ugovor o zasnivanju služnosti s RH nije zaključen, mada je zadarski sud 2011 presudio u njihovu korist i naložio zaključivanje ugovora. Sad sud ipak tvrdi, da “branitelji kao tužitelji nikada nisu dostavili propisanu dokumentaciju koja se tražila Uredbom i koja je bila precizirana u javnom pozivu za podnošenje zahtjeva za osnivanje služnosti od 19. listopada 2007. godine i nikad nisu dostavili ni traženu potvrdu o statusu i namjeni zemljišta prema važećoj prostorno-planskoj dokumentaciji, kao ni potvrdu da li je u tijeku izmjena prostornog plana jedinice lokalne samouprave. Na mjestu gdje su trebali niknuti maslinici, sada je u planu izgradnja golf terena i farma krava.

Predsjednik zadruge Ivan Modrić tvrdi – to nije točno, prevareni smo, i našem portalu prilaže svu potrebnu dokumentaciju na kojoj se vidi da im je povjerenstvo za imovinu Vlade RH 2008. godine dalo 134 hektara zemljišta u Diklu na kojem su trebali posaditi 41.700 sadnica maslina:

MASLENIK-Zadar

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.