Dnevno.hr

DRSKO! Podsjećaju na zločine NDH u Komogovini, mjestu na kojem je MUP RS-a imao zloglasni kamp

Autor: Dnevno.hr

Podsjetimo, u sklopu ovog manastira bila je smještena vojna baza zloglasne jedinice MUP-a tzv. Republike Srpske Krajine. To je baza poznata po monstruoznim zločinima u kojoj su se srpski vojnici, pripadnici jedinice "Kaline – Komogovina" sa Stevom Borojevićem Gadafijem na čelu ponajviše iživljavali jedni nad drugima i pritom uništavali sve pred sobom.

 

Regionalni mediji, uključujući i pojedine hrvatske, podsjećaju na ustaške zločine počinjene za vrijeme Drugog Svjetskog rata u Banijskom mjestu Komogovina. Navode se imena ubijenih i nestalih i datumi njihova rođenja, a sve izvučeno iz knjige podataka “Azbučnik sela Komogovine Miloša Kordića” financirane od strane SKD Prosvjeta.

Nije sasvim jasan taj podsjetnik na daleku prošlost, obzirom da se zločinačka Komogovina pamti iz puno svježijih 90-tih.

Zanimljivo je da je donedavno derutni Svetopreobraženski manastir Komogovina koji su opljačkali su uništili srpski paravojnici, nakon financiranja iz hrvatskog državnog proračuna postao vrlo atraktivna lokacija

Podsjetimo, u sklopu ovog manastira bila smještena vojna baza zloglasne jedinice MUP-a tzv. Republike Srpske Krajine. To je baza poznata po monstruoznim zločinima u kojoj su se srpski vojnici, pripadnici jedinice “Kaline – Komogovina” sa Stevom Borojevićem Gadafijem na čelu ponajviše iživljavali jedni nad drugima i pritom uništavali sve pred sobom.

Nakon završetka Domovinskoga rata u blizini spomenutog spomen-doma pronađeno je više masovnih grobnica s tijelima ubijenih Hrvata…

Ta činjenica svejedno nije spriječila da se ovaj manastir obnovi, i da se u njemu sastaju Srbi koji si međusobno dodjeljuju odličja. Posljednji susret u Komogovini obnovljenoj iz državnog proračuna dogodio se prošle godine kada je humanitarnoj organizaciji Srbi za Srbe svečano dodijeljen Orden Svetih novomučenika gornjokarlovačkih.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.