Facebook

DORH NA PEĐINIM VRATIMA! ‘Netko mi ‘pakira’, prije bih se ubio nego počinio ratni zločin’

Autor: Snježana Vučković

Predrag Mišić – Peđa, branitelj i bivši zatočenik srpskih logora kojeg su mediji prepoznali zbog izrazito domoljubnih stavova i humanitarnih akcija u kojima često sudjeluje, ostao je neugodno iznenađen kad su mu na vrata došla, kako je kazao, „dva naočita policajca sa značkama u rukama”:

O ubijenom i zapaljenom vojniku JNA na Čvorkovcu

„Zanimale su ih moje spoznaje o ratnom zločinu počinjenom na Čvorkovcu gdje je u ratnim sukobima ubijen i spaljen vojnik JNA”, kazao je Peđa za naš portal, a usput je izrazio svu razočaranost i ogorčenost zbog iznenadnog i neugodnog ispitivanja.

„Da se razumijemo, policajci su bili korektni i uljudni, međutim, teško mi je opisati do koje mjere sam se uznemirio jer ja na to nisam navikao, nemam kaznu niti za prometni prekršaj. Ali zato imam sjećanje na ispitivanja i torture koje sam prošao u logoru pa me ovo sad „vratilo” u najneugodnije dane mog života koje je svake sekunde graničilo sa smrću”, doznajemo od uznemirenog branitelja.

Na pitanja zašto je policija došla na njegova vrata, kako je povezan s ubojstvom vojnika na Čvorkovcu te ima li uistinu ikakva saznanja o tome, Mišić ni sam nema prave odgovore:

“Netko mi ‘pakira'”

„Uistinu ne znam zašto smatraju da sam tome nazočio jer sam, smatram, ispitan u svojstvu svjedoka. Jedino što mi pada na pamet jest da sam prije možda godinu dana objavio članak sa tom pričom, no taj je članak javnosti dostupan već 20 godina pa mi nije jasno da policija ide ovim putem”, kazuje Peđa koji sada, dan nakon ispitivanja, malo jasnije rasuđuje pa na pitanje zašto je policija došla baš njemu, kroz poluosmijeh odgovara:




„Ne znam, vjerojatno mi netko ‘pakira’…

Samo ispitivanje Predrag Mišić je doživio vrlo emotivno, a što se moglo iščitati iz njegove potresne i pomalo konfuzne objave:

„Moja čast nije na prodaju
Dva naočita gospodina izvadiše značku, uredno se predstavili MUP-RH
Ok izvolite, kava može, može. Mi smo došli
Motam po glavi, gdje, što, kad sam bio
Ratni put, Mitnica, optužbe
Molim???




Nakon 25 godina, čeprkate po ranama, tko što, gdje kad
E zemljo dembelijo

Nije se Peđa bojao pendreka, palice, letve, što sad mislite, ostario pa ga savjest peče.
Moj ratni put čist ko dječja suza

Ne upirite prst u to
Nisu mene slomile ni veće oluje
Zašto si zemljo toliko okrutna

Pa samo sam te branio
Reci ako ti jedan istinski domoljub smeta, otići ću u Švedsku teška srca
Ako ti smeta što te volim
Protjeraj me

Ma ne šalji policiju na mene
Pa dali smo do toga došli
Meni da sudiš, mene da ispituješ o ratnom zločinu

Ma prije bih se ubio nego zlo počinio
Hvala ti zemljo dembelijo
Mene isljednici sprovode

Eh moj narode
E tugo moja
Što ne poginuh
Da mi svijeću palite
Kad sam ja tebe domovino zanijekao
Plakat ćemo noćas ja i ti
Onako muški”

 

 

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.