Davor Javorovic/PIXSELL

Iako uopće nije bio ranjen, Damir Jašarević od Matića je uspio dobiti tri stana u Zagrebu!

Autor: Dnevno.hr

Osoba koja se predstavlja kao novinar, Saša Kosanović, tehnički tvorac monstruozne lažne prijave protiv Vice Vukojevića za izmišljeno silovanje nepostojeće Bošnjakinje, također je prijatelj Damira Jašarevića.

Kada je počela velikosrpska agresija na Grad Vukovar, hrvatski branitelji nisu krenuli braniti grad kao organizirana vojska, već kao ljudi s velikim hrvatskim srcem koji su tamo ili živjeli ili došli pomoći, ili bili mobilizirani, ili bili dragovoljci. Neki među njima su stigli iz inozemstva kako bi branili svoj dom, neki su prihvatili oružje zbog instinkta za samoodržanjem, neki su se borili za svoj grad, neki su bili kao policajci poslani iz drugih dijelova Hrvatske i časno odradili svoju zadaću, a neki su čak došli u Vukovar da izbjegnu izdržavanje zatvorske kazne…

Damir Jašarević je uistinu bio u Vukovaru. Tamo nije bio teško ranjen da bi se ispunile pretpostavke da dobije med Red hrvatskog križa i Red Kneza Domagoja sa ogrlicom, koje je tražio i od predsjednika Josipovića i od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. (link) Kao član SDP-a i dobar prijatelj Freda Matića, nosioca odličja Reda hrvatskog križa iako uopće nije bio ranjen, SDP-ovog ministra, uspio je dobiti tri stana u gradu Zagrebu, dva od Grada, jedan od Ministarstva. Onda je nasiljem pokušao zadržati jedan od tih stanova što nije impresioniralo policajce koji su ga zbog toga prisilno iselili i kazneno prijavili. (link) Nije mu to jedini sukob sa zakonom, jer su ga članovi Udruge zagrebačkih branitelja grada Vukovara, teretili za financijske malverzacije. (link)

Osoba koja se predstavlja kao novinar, Saša Kosanović, tehnički tvorac monstruozne lažne prijave protiv Vice Vukojevića za izmišljeno silovanje nepostojeće Bošnjakinje, također je prijatelj Damira Jašarevića. Toliko dobar da mu je Jašarević dao intervju u „Novostima“, glasilu Srpskog narodnog vijeća, plaćenog hrvatskim novcem, gdje mu isti postavlja, na tragu Memoranduma 2 pitanja o navodnim Merčepovim ubojstvima Srba prije agresije na Vukovar, ćirilici u Vukovaru, nekakvim napadima BBB na njega (Jašarevića)…. (link) Saša Kosanović, svoj „novinarski“ stvaralački nemir morao je iskazati aktivnim učešćem i u izradi HAVC-ovog (ponovo plaćeno hrvatskim novcem!) antihrvatskog pamfleta „15 minuta – masakr u Dvoru“, gdje je pobjednička hrvatska vojska lažno prikazana kao počinitelj masakra nad bolesnim civilima u trenutku kada uopće nije bila u Dvoru! Saša Kosanović je kao „novinar“ u tradiciji „beogradske škole istine“ angažirao ratnog zločinca Milu Novakovića, poznatog po tenkovskim gaženjem civila dok je junački bježao iz Hrvatske, te velikosrpskog lažljivca Savu Štrbca, da u tom pamfletu daju svoju, poznato objektivnu, istinu…. Sada je Hrvoje Hribar, još uvijek ravnatelj HAVC-a, po preporuci svog sudruga u financiranju, izradi i promoviranju tog pamfleta Saše Kosanovića, pozvao na tiskovnu konferenciju upravo Damira Jašarevića da mu se ispričava u ime branitelja(!?), da ga hvali kao i njegov rad, te da vrijeđa i optužuje one koji su se suprotstavili Hribarevom koruptivnom i protuhrvatskom djelovanju…

Dakle, u svoju obranu Hribar je pozvao ne samo „usual suspects“ – interesno povezane redatelje, već i „novinara“ Sašu Kosanovića i Damira Jašarevića – branitelja koji jedini podržava tvorce „15 minuta – masakar u Dvoru“, „Chriss the Swiss“ i drugo… Istovremeno intervjue sa novom ministricom kulture, najjačim Hribarovim oružjem sačuvanim u Upravnom odboru HAVC-a, u „Večernjem listu“ i „Jutarnjem listu“ rade „neovisni“ novinari Arsen Oremović i Jurica Pavičić, prvi koji je od Hribara dobio 760.00,00 kuna na javnim pozivima i tajnim dogovorima HAVC-a , a drugi više od sto tisuća kuna za uradak koji je naplatio i kod HTV-a. Prozirno i jadno. Hrvatska javnost će znati procijeniti tko je uistinu vjerodostojan. I da, što mislite, kojoj skupini branitelja sa početka teksta pripada Damir Jašarević?

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.