ČESTITAMO DAN BRANITELJA GRADA ZAGREBA: Odavanje počasti poginulima, dođite u odorama!

Autor: S.V.

Obavijest pošaljite svim udrugama i hrvatskim braniteljima, posebno obiteljima poginulih, nestalih, nasilno odvedenih i umrlih Hrvatskih branitelja iz grada Zagreba.

Povodom Dana branitelja grada Zagreba  i nekadašnjeg Dana državnosti – dana ustanovljenja prvog višestranački izabranog Hrvatskog državnog Sabora izaslanstva udruga Hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata iz grada Zagreba, bit će na Medvedgradu, u UTORAK, 30. svibnja 2017., u 10.00 sati, i odati počast poginulima za SLOBODU DOMOVINE.

Svečana Akademija će biti u 16.00 sati u dvorani Vatroslav Lisinski.

Sv. Misa za Domovinu i poginule Hrvatske branitelje iz grada Zagreba, će biti u 19.00 sati, u Zagrebačkoj katedrali, sa svečanom ulaznom procesijom, sa slikom Majke Božje od Kamenitih vrata, koju će u Katedralu unijeti predstavnice Udruge udovica poginulih branitelja iz Domovinskog rata grada Zagreba i Zagrebačke županije, a mi Hrvatski branitelji ćemo se pridružiti.

Pozivamo Vas na nazočnost u odorama HV-a ili obilježjima Udruga  –  okupljanje u 18.30 ispred Katedrale.

Obavijest pošaljite svim udrugama i hrvatskim braniteljima, posebno obiteljima poginulih, nestalih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja iz grada Zagreba.

Program usuglašeno donose udruge hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata grada Zagreba pod pokroviteljstvo Gradskog ureda za branitelje.

“U vremenima ponosa i slave, i bez poziva predsjednika, dr. Franje Tuđmana, za Dan Državnosti, okupljali smo se, veselili i slavili, u svim gradovima Hrvatske i mjestima u svijetu, gdje žive Hrvati.




Veselimo se isticanju svih pozitivnih hrvatskih tradicijskih vrijednosti. Silno smo ponosni na dolazak Predsjednice RH, 25. lipnja 2015. na Medvedgrad, i pred Oltarom hrvatske domovine, odavanje počasti poginulima za slobodu Hrvatske nakon 15 godina.

Pozivamo i Vas ove godine, preuzmite inicijativu i tragom stopa dr. Franje Tuđmana, prvog predsjednika Republike Hrvatske, dođite pred Oltar hrvatske domovine, kao što smo to, s ponosom viđali u vremenima ponosa, časti i slave devedesetih godina, za svaki Državni praznik, sa obavezom, neizostavne nazočnosti, Državnog poglavara ili iznimnonjegovog izaslanika, te ostalih dužnosnika Republike Hrvatske, kojima bi to trebala biti čast i obaveza.

Neka dolazak na Sv. Misu, u velikom broju, pokaže naš odnos i zahvalnost za žrtvu preko 1.300 Hrvatskih branitelja iz grada Zagreba, koji su dali život za našu Slobodu.




U nadi vaše nazočnosti, pozdravljamo Vas, uz slogan: „UVIJEK I SVE ZA HRVATSKU, A NAŠU JEDINU I VJEČNU HRVATSKU NI ZA ŠTO“, stoji u priopćenju.

odore

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.