Wikimedia

BRANITELJICE BRUTALNO ‘IZREŠETALE’ HDZ! ‘I Dinamo je 11 godina bio prvak, ali pred praznim tribinama!’

Autor: S. V.

Kako god bilo, valja reći da smo mi male obične neškolovane žene, bez novaca i bez titula, ali ono što je zajebano sigurno smo i mi nečija baza.

U HDZ može ući svatko, ali samo najbolji mogu biti izbačeni iz njega

Gospodo iz Predsjedništva HDZ-a, sasvim ozbiljno bez straha i bez ikakve grižnje savjesti, sa pomno biranim riječima, obraća vam se vaša baza:

“Nekoji kažu, da treba mučati, kad se ne može stanje promijeniti ni narodu pomoći. Tako govore oni, koji znadu, da su krivi, i da o zlu rade. Kroz takovo mučanje došao je naš narod u današnje stanje, a ja sudim, ako je narod pametan i za sve zauzet, da mu mnogo koriste oni koji mu otkrivaju i pokazuju njegove neprijatelje i zlotvore, ljude koji ga bacaju u nesreću i u njoj ga drže dok ga ne mogu rinuti u drugu.” dr. Ante Starčević

Tako je umno i hrvatski zborio doktor Starčević prije puno godina, ali umne riječi, usto izrečene iz srca i hrvatskog bića vrijede i znače isto, ma kada bile izrečene.

U posljednja dva desetljeća najčešće izrečena riječ u Hrvatskoj svakako je koalicija. Bilo je tu svakakvih pokušaja, u formi šestorke, petorke, dvice, trice, ali učinak je uvijek bio isti, udruživanje interesnih skupina isključivo za osobni cilj svakog posebno i svih zajedno.

Narod je trpio, molio i postio, ali ovo što se dogodilo 7. lipnja, dakle nakon 1138 godina, od prvog priznanja Hrvatske države, kada je Papa Ivan VIII. uputio hrvatskom knezu Branimiru pismo kojim blagoslivlja njega kao vladara i cijeli hrvatski narod, prešlo je okvire svakog političkog bluda i nacionalne izdaje.

HDZ, ime koje je zaista promijenilo sudbinu hrvatski ljudi, narodni pokret koji je trebao prerasti u istinsku državotvornu stranku koja će baštiniti umnu hrvatsku misao, braniti državnost, podizati nacionalnu svijest, djelovati i rasti na vrijednostima iz Hrvatskog Domovinskog rata, pretvorila se u stranku narcisoidnih političkih glumaca, koji rastaču svaku vezu između svoga osnivača, a to je hrvatski narod i svoje utemeljiteljske ideje, a to je slobodna nezavisna Hrvatska.

Osim toga, vi koji se danas zovete PREDSJEDNIŠTVO HDZ-a, ne pripadate ovoj ideji po niti jednom uvjetu, svi ste redom napustili ovu zemlju u njezinim najtežim danima, ostavili ste je na milost i nemilost četnicima i oficirima JNA, niste bili sposobni ostati ni u utrobi njezinoj, u njezinim skloništima i podrumima, ne kao vojnici, ne kao ranjenici već samo kao svjedoci patnje koju je proživjela u tom vremenu. Nitko od vas nije proživio ni doživio niti jednu ranu u Domovinskom ratu, a ovi šminkeri među vama koji se zovu Hrvatski branitelji, da su to bili onda, bili bi to i danas. Pravilo je, da Hrvatski vojnik nikad ne odstupa od svoje svete zadaće, a to je obrana domovine, onaj koji odstupi zbog bilo kojeg razloga, dokazuje da je lažan. Potom nevjerojatno zvuči kako svaki od vas ima u svojoj bližoj ili daljnjoj obitelji nekog tko je radio i služio u JNA, pa je razumljivo da je vaš svjetonazor i niknuo iz tog sotonskog legla.

Ljigavo je kako su vas prihvatili hrvatski mediji, kako vas štite i skrivaju, pa sve svoje skrabandurije i analize upućuju na HNS, koji je s vama i bez vas, za nas Hrvatski narod, jedno veliko ništa, običan prazan skup jugoslavenčina i mladimudana. Ali ima jedna hrvatska narodna koja kaže svaka tica svome jatu leti, nastavno na ranije izrečeno vama i nije mjesto s nikim tko išta vrijedi ni predstavlja za Hrvatsku.

Stoga gospodo iz Predsjedništva, mogu vam oni skladati poeme, kako ste apsolutni pobjednici na lokalnim izborima, pa kako bi da dođe do izbora vi opet bili najuspješnija opcija, ali vi znate da to nije istina. Vi dobro znate kako vaša baza neće oprostiti ovu izdaju, možda neće glasovati za nekog drugog, ali neće glasovati niti za vas. Vama je dobro poznat sindrom NK Dinamo, što je to vrijedilo da su 11 godina za redom bili prvaci države pred praznim tribinama.

Jedno je sigurno, ma što god mediji brbljetali o vašim veličinama, i vašim uglađenim intelektualnim građanskim manirima, koliko god šutjeli svi u vašim redovima, vaša baza upamtiti će vas kao one koji su uništili stožernu stranku ovog naroda. Vama neće to biti uopće bolno, jer vi ste i poslani to učiniti, samo oni rektalni sljedbenici to još ne razumiju.

Ali ne brinite, niste vi naš problem, vi ste samo obična komedija, Homo Croaticus politički, a zadaća naroda je da se komediji smije, i bome smijemo se sve do suza. Jedino što je malo čudno svugdje u svijetu komedijaši vole svoju publiku, a vi volite samo svoju komediju.
To je i razumljivo jer puno ste naših kuna utukli u svoju komediju, utukli ste toliko truda u probe kroz ova dva desetljeća, da ste vjerojatno već i umorni sami od sebe. Ali narod se i dalje smije, dvorskim ludama, bludničarima i kurvama.

Žao nam je samo onih utemeljitelja, onih barakaša koji gledaju vašu komediju i ne vide rješenje, jer shvaćaju kako ste oteli i našu i njihovu stranku , a nitko nema rješenje kako oteto vratiti. Vide onu priču iz naših Kotara, kada je jedan sin prodavao vinograd, kupac ga upita razumski, je li ga on sadio, a ovaj revno odgovori da nije on već njegov pokojni djed, kupac nato reče kako će se brzo dogovoriti.

Ali ono što je krajnje ozbiljno u ovoj situaciji nisu predsjedništva stranaka i njihovo kurvanje i bludničenje, već neograničena šutnja u Hrvatskoj.

To je pravo pitanje, zašto šute hrvatski generali, zašto šute hrvatski biskupi, hrvatski intelektualci, hrvatski mučenici i nositelji demokratske svijesti. To je ono što poprima elemente drame u ovoj zemlji. Možda zato što nigdje kao u Hrvatskoj ne postoji više ucjena, paragrafa, zakona, statuta, bula, osuda i zatvora. Nigdje nema toliko bježanja, imigracija, kukavica, strašljivaca, ideala i podijeljenosti. Možda zato što nigdje nije politika toliko mrtva umorna.

Kako god bilo, valja reći da smo mi male obične neškolovane žene, bez novaca i bez titula, ali ono što je zajebano sigurno smo i mi nečija baza.

Lovci uvijek kažu da jednom trči pas jednom zec, četiri godine brzo će proći, možda i prije nego brzo, a onda budemo vidjeli šjor Božidare čija baza crnu vunu prede.

Stoga blago onima koji budu izbačeni ili onima koji stoje na svojim nogama pa sami izađu i vrate se u svoju bazu, ona uvijek hoda na križnom putu, lako će te je naći.
Vratite se pravi i pošteni domu svome, čekamo vas….

Članice Udruge Žene u Domovinskom ratu – Zadar 

Autor: S. V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.