Davor Javorovic/PIXSELL

BRANITELJI ZABRINUTI: ‘Neshvatljivo je da nitko ne govori i ne zna kada će biti isplaćene zaostale mirovine’

Autor: dnevno.hr

"Nama iščekivanje iz mjeseca u mjesec nije prihvatljivo", poručili su ogorčeni branitelji

Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a u povodu predstojećih Uskrsnih blagdana uputio je otvoreno pismo Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu branitelja Republike Hrvatske, hrvatskim zastupnicima u Saboru Republike Hrvatske iz 11. izborne jedinice, Hrvatskom Zavodu za mirovinsko osiguranje Republike Hrvatske s pitanjem zašto ne mogu dobiti informaciju kada će umirovljemim braniteljima HVO-a po Međudržavnom sporazumu između RH i BiH biti isplaćene zaostale mirovine za 2007., 2008. i 2009. godinu.

“Neshvatljivo nam je da nitko nema informaciju i da nitko ne zna kada će biti isplaćene.

Ono čime smo mi svakodnevno suočeni su dezinformacije kako je trebalo biti isplaćeno uoči Božića 2016. godine, pa kada se to nije dogodilo dobili smo novu informaciju kako će biti isplaćeno u ožujku 2017. godine što se do današnjeg dana nije dogodilo.

>>> HZMO KONAČNO PRIZNAO: ‘Mirovine bivših pripadnika JNA su NAMET i TERET’!

Stoga želimo konkretno i jasno upitati gore navedene dužnosnike znaju li oni hoće li biti isplaćene zaostale mirovine pripadnicima HVO-a do Uskršnjih blagdana.

Nama iščekivanje iz mjeseca u mjesec nije prihvatljivo, niti mislimo da ozbiljna država treba imati ovakav odnos prema invalidima Domovinskog rata HVO-a koji su umirovljeni prema Međudržavnom sporazumu.

Ovdje želimo napomenuti kako je od dana stupanja Međudržavnog sporazuma 2006. godine izvršena selektivna primjena isplate mirovina, tako da su na temelju istog ugovora nekim umirovljenicima isplaćene sve mirovine, a nekima iznose dugovi više od dvije godine.




Nama je neprihvatljiva ova neizvjesnost i mnogi naši umirovljenici zbog prerane smrti nisu dočekali konzumirati svoje mirovine, niti želimo da se ovo svede na onu Rojsovu „Ko je jamio, jamio“.

Mi se nadamo kako ovo nije nikakva državna tajna i da u Republici Hrvatskoj postoji osoba koja o ovome nešto zna i od koje možemo zatražiti točne informacije zašto nam se ne isplaćuju zaostale mirovine i kada će biti isplaćene”, priopćio je Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.