Igor Kralj/PIXSELL

BRANITELJI SE SPREMAJU NA TRG! Organizatori prosvjeda protiv Oluje: ‘Ne raspravljamo s ustaškim kretenom!’

Autor: T. Budak

Veliki broj njih organizirano se sprema doći u Zagreb spriječiti prosvjed protiv njihovog najvećeg ponosa, veličanstvene pobjede izvojevane u VRO Oluji i poručuju: Bit će vruće...

Najavljeni prosvjedi protiv Oluje najavljeni za večer uoči proslave obljetnice 4. 8. 2016., na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića izazvali su pravi potres među braniteljskom populacijom.

Veliki broj njih organizirano se sprema doći u Zagreb spriječiti prosvjed protiv njihova najvećeg ponosa, veličanstvene pobjede izvojevane u VRO Oluji i poručuju: Bit će vruće…

Određeni se broj uputio u raspravljanje putem društvene mreže.

Jedan od njih je i mladić iz Kutine, sin bivšeg pripadnika HOS-a, koji je na najpristojniji mogući način organizatore prosvjeda (Udrugu slobodarskih aktivista) upitao o razlozima najavljenog prosvjeda:

– Slavi se svake godine 22. lipnja, slavi se ustanak u Srbu, svake se godine slavi u Kumrovcu 25. 5. Protiv toga niste rekli nijednu riječ, tada žrtve nisu bile bitne, ni zločini? Niste tada pozivali na dostojanstvo zato jer vi i vama slični imate pravo na takve proslave, a Hrvatskoj želite zabraniti nešto na što svaka zemlja u svijetu ima pravo… Mi smo bili napadnuti i u krvi smo na muci heroja stekli neovisnost i ne možete nam uzeti ponos zbog te činjenice! Zašto niste reagirali zbog proslava u Kumrovcu i sličnih proslava tog tipa gdje se ponosno ističu simboli krvavog komunističkog totalitarizma? Sve žrtve izgleda ne cijenite jednako – pitao je mladić na stranici Udruge slobodarskih aktivista, a oni su mu odgovorili:

Mi poštujemo sve žrtve, a ti?

Niste mi odgovorili, zašto se protiv onoga nikad ne bunite? – inzistirao je mladić na odgovoru.




Nema namjere raspravljati s ustaškim kretenom – odgovorili su mu organizatori prosvjeda protiv Oluje.

Screenshot
Screenshot

Autor:T. Budak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.