Facebook

BRANITELJI OČAJNI: Umro jedan od prvih vukovarskih dragovoljaca

Autor: S. Vučković

"Mi njegovi suborci nikad nećemo zaboraviti svog Ćosu. Crtu obrane koju je on držao... za njega nije bilo povlačenja po cijenu života. Izgubili smo istinskog heroja koji je cijeli svoj život posvetio pomažući svojim prijateljima a za sebe nikad ništa nije tražio", napisao je Ivan Dok Anđelić, živa legenda Vukovara.

Ivan (Dok) Anđelić, jedan od živih heroja obrane Vukovara, braniteljski je svijet potresao objavom o smrti jednog od prvih vukovarskih dragovoljaca:

“Jutros je umro Ivan Ćosić u 60-toj godini. Ivan je rođeni Vukovarac, među prvim dragovoljcima se odazvao u AS ZNG na Opatovac u našu 4. bojnu Vukovarsku 3. Gardijske brigade. U obrani svoga grada Vukovara dva puta je ranjen. Drugo ranjavanje na Sajmištu je bilo teško i završio je u bolnici. Ulaskom vojske u bolnicu odvezen je sa teškim ranjenicima i uz puno sreće isporučen u Hrvatsku. Liječeći teške rane u progonstvu na tragičan način izgubio je i rođenu sestru koja mu je bila jedini živi član obitelji i oslonac u životu. Kada je izgubio nju, njegov život je izgubio sve nade i očekivanja. Teško se razbolio i skončao svoj život daleko od svog Vukovara kao prognanik u Benkovcu. Mi njegovi suborci nikad nećemo zaboraviti svog Ćosu. Crtu obrane koju je on držao… za njega nije bilo povlačenja po cijenu života. Izgubili smo istinskog heroja koji je cijeli svoj život posvetio pomažući svojim prijateljima a za sebe nikad ništa nije tražio. Dragi prijatelju neka ti je laka Hrvatska zemlja koju si toliko volio”.

 

Autor:S. Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.