Branitelji o povećanju od 19 milijuna kuna Ministarstvu branitelja: ‘Milanovićev spin!’

Autor: S.Vučković

"Od sada nadalje hrvatski branitelji bit će korektor hrvatskoga društava i ukazivati na sve nepravilnosti koje se događaju, na kriminal, na protekcije, na spin i na sve slične nečasne radnje političkih elita", tvrdi se u priopćenju.

Prenosimo priopćenje ZUVHGP-a kojim se veterani osvrću na povećanje budžeta Ministarstvu branitelja:

Vlada je u proračunu za 2015. povećala budžet Ministarstva branitelja za 19 milijuna kuna, vijest je koja se jučer mogla čuti na svim medijima. Čemu to povećanje proračuna za Ministarstvo branitelja pitamo se, tko će od toga imati koristi? Hrvatski branitelji zasigurno ne. Hoće li Ministar i njegovi zamjenici, savjetnici i sva politička svita kupiti nove automobile, nove pametne telefone, malo putovati po svijetu ili se 19 milijuna kuna daje samo za još jedan Milanovićev spin kako bi se zavadilo hrvatske branitelje i hrvatski narod?

Premijeru, hrvatski branitelji časno su se borili za slobodnu i sretnu Domovinu, a vi, hrvatski političari, ste ti koji ste doveli hrvatski narod na rub egzistencije, vi ste ti koji prelijevate iz šupljega u prazno, pa malo jednima režete i drugima dajete koristeći politiku zavadi, pa vladaj. Posvađati hrvatskog branitelja i hrvatski narod nemoguća je misija jer mi smo jedno tijelo, mi smo ti koji jednako trpimo sve probleme ovoga društva za razliku od političkih elita koji žive kao povlaštena kasta. Recite nam koji to hrvatski političar jedva preživljava iz mjeseca u mjesec, koje to dijete hrvatskih političara nema posao, koji to hrvatski političar mjesecima čeka na pregled u bolnici? Malo Vam je Premijeru 19 milijuna kuna uloženih u PR za stvaranja animoziteta između hrvatskih branitelja i hrvatskoga naroda jer svima je apsolutno jasno da nisu branitelji, već političari ti koji sustavno uništavaju našu Domovinu – Domovinu stvorenu na krvi ratnika i patnji naroda. Došlo je vrijeme kada hrvatski branitelji kažu: dosta je i ovoj i svim budućim Vladama. Dosta je uništavanja Domovine i vrijednosti Domovinskog rata. Od sada nadalje hrvatski branitelji bit će korektor hrvatskoga društava i ukazivati na sve nepravilnosti koje se događaju, na kriminal, na protekcije, na spin i na sve slične nečasne radnje političkih elita.

Vrijeme je da se svaki hrvatski građanin probudi, okrene oko sebe i prijavi sve što nam uništava Domovinu.

Premijer, nažalost, ’91. godine nije prepoznao patnju svoga naroda, pa tako niti danas ne prepoznaje patnju svojih građana. Život u izobilju nije ga naučio empatiji prema onima koji nemaju i zato ga mi pozivamo da siđe s trona i bude pravi Premijer hrvatskih branitelja i svih građana RH.

– Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine.

– Ante Deur, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi




– Josip Klemm, predsjednik Udruge Specijalne policije RH

Autor:S.Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.