Ivo Cagalj/PIXSELL

BESRAMNO NAPAO MINISTRA MEDVEDA: ‘Provodite šatorašku politiku, lažete i vrijeđate uglednog Šerbedžiju!’

Autor: S.V.

"Časni hrvatski ratni veterani osjećaju nelagodu i sram zbog načina na koji javno komunicirate sa iznimno uglednim hrvatskim umjetnikom, gospodinom Šerbedžijom", stoji u pismu koje je Erceg uputio ministru.

 

Zoran Erceg koji se rado predstavlja kao hrvatski branitelj (a kojem to mnogi osporavaju), uputio je pismo nevjerojatnog sadržaja ministru branitelja Tomi Medvedu:

“Poštovani gospodine ministre,

Vaše ponašanje nije na ponos hrvatskih bivših branitelja – ratnih veterana, ratnih stradalnika i svih građana Republike Hrvatske.

Časni hrvatski ratni veterani osjećaju nelagodu i sram zbog načina na koji javno komunicirate sa iznimno uglednim hrvatskim umjetnikom, gospodinom Šerbedžijom.

Vi ste kao ministar dužni prije svega ISTINOM i časnim ponašanjem osigurati svim hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata da njihova uloga u obrani Domovine bude trajno i dostojanstveno vrednovana, a njihova žrtva nikad zaboravljena.

Nažalost, zbog vašeg sramotnog i nečasnog postupanja sramotite nas, hrvatske ratne veterane.




Gospodin Šerbedžija poslao Vam je tonski zapis svog govora koji dokazuje da ste izmislili njegove riječi i Vi biste se trebali ispričati ako ne zbog sebe, a onda zbog nas, hrvatskih ratnih veterana i svih ratnih stradalnika koje tako nečasno zastupate.

Vi ste izmišljanjem riječi koje gospodin Šerbedžija nije izrekao bacili još jednom ljagu i sramotu na Domovinski rat i naše stradale suborce, baš kako su to radile Vaše kolege – šatoraši kada ste zajedno s njima malteretirali hrvatsku javnost neprimjerenim ekstremizmom na zagrebačkim ulicama i pokušavali zaplašiti hrvatske građane te rušiti pravni poredak.

Zbog takvih poput Vas, časni hrvatski ratni veterani 20 godina nakon oslobođenja Hrvatske ne osjećaju ponos i zadovoljstvo učinjenim u ratu. Naprotiv.




Sram nas je ponašanja nečasnih pojedinaca s kojima smo se borili za slobodu Hrvatske.

Vjerujemo časnom i uglednom hrvatskom umjetniku, gospodinu Radi Šerbedžiji, na čiji su rad ponosni građani Republike Hrvatske.

Vama ne vjerujemo.

Sramimo se Vašeg nečasnog ponašanja i nečasnog ponašanja Vaših kolega šatoraša – ekstremista.

Sramimo se svega onoga što je u hrvatskoj javnosti prepoznato kao Vaša šatoraška politika.

Stoga najoštrije osuđujem te smatram krajnje neprimjerenim i neutemeljenim Vaše medijske istupe upućene gospodinu Radi Šerbedžiji.

Ministre, sramite se. Vaše postupanje je nedostojno funkcije koju obnašate.

Laganjem se ne čuvaju vrijednosti i stečevine pravednog, legitimnog, obrambenog i osloboditeljskog Domovinskog rata.”

 

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.