HLADNA FUZIJA POSTALA STVARNOST? Neovisni znanstvenici potvrdili učinkovitost novog reaktora!

Autor: Vladimir Perić

Za gorivo je korišten nikl, vodik i brojni aditivi, ponajprije litij. Izumitelj reaktora Andrea Rossi tvrdi kako E-Cat koristi hladnu fuziju – nuklearnu reakciju na niskim temperaturama (LENR) – kako bi sjedinio atome nikla i vodika u bakar, pritom oslobađajući velike količine energije. Istraživači su ustanovili kako je svega jedan gram goriva (!!!) bio u reaktoru.

Reaktor naziva E-Cat koji je izumio Andrea Rossi, generira goleme količine jeftine i čiste energije, potvrdili su izvješćem na 54 stranice priznati švedski i talijanski znanstvenici nakon opsežnog testiranja novog reaktora kroz period od 32 dana.

Istraživači su 32 dana promatrali maleni E-Cat generator tijekom kojih je proizveo 1,5 MWh energije, daleko više nego što se može dobiti iz bilo kojeg poznatog kemijskog elementa u malom volumenu reaktora. Istraživačima je također dopušteno analizirati gorivo prije i nakon testa, te su uočili kako ”izotopi u iskorištenom gorivu nisu mogli nastati nikako drugačije nego nuklearnom reakcijom”. Sam taj zaključak zbunjuje i istraživače, jer je teško shvatljivo kako se procesi atomske fuzije mogu odvijati u spremištu goriva na niskim energijama.

Za gorivo je korišten nikl, vodik i brojni aditivi, ponajprije litij. Izumitelj reaktora Andrea Rossi tvrdi kako E-Cat koristi hladnu fuziju – nuklearnu reakciju na niskim temperaturama (LENR) – kako bi sjedinio atome nikla i vodika u bakar, pritom oslobađajući velike količine energije. Istraživači su ustanovili kako je svega jedan gram goriva (!!!) bio u reaktoru.

Istraživači su bili vrlo oprezni u svojim izjavama, nikad eksplicitno ne navodeći kako je hladna fuzija/LENR izvor energije koju isporučuje E-Cat, navodeći kako je na djelu ”nepoznata reakcija”. Dali su najbolje od sebe pokušavajući objasniti kako je moguće da E-Cat proizvodi tako velike količine energije naposlijetku zaključivši kako je hladna fuzija jedini način za to, odmah potom se od te izjave ogradivši rečenicom ”kako se gornja pretpostavka treba promatrati prije kao primjer tijeka misli nego ozbiljne pretpostavke.”

Ovoga trenutka jasno je kako niti Andrea Rossi neće otkriti baš sve o svojem reaktoru. Ono što je neporecivo su rezultati i mjerenja koje su obavili eminentni znanstvenici na E-Cat reaktoru, ustanovivši da isporučuje nevjerojatne količine energije koju su oni precizno izmjerili tijekom ispitivanja. 1,5 Mwh kroz 32 dana iz jednog grama goriva laicima ništa ne znači. Ali, možemo to predočiti usporedbom: to je otprilike milijun puta više energije od energije koju je moguće dobiti iz benzina, što prema znanstvenicima ”E-Cat smješta daleko iznad bilo kojeg poznatog konvencionalnog izvora energije.”

Očito je kako je ovo vrlo uzbudljiv nalaz, ako ćemo vjerovati kako je nezavisno istraživanje sedam znanstvenika iz Švedske i Italije provedeno bez ijedne greške, i ukoliko E-Cat zaista koristi hladnu fuziju za proizvodnju energije. Ovdje se radi o ekstremno jeftinom, ekološkom i obilnom izvoru energije koji doslovce može promijeniti svijet – ukoliko ga se ne dokopa korporativni svijet. Moguće je kako su to već i učinili preko investicijske grupe naziva Industrial Heat, na što upućuje intervju njezinog čelnog čovjeka Toma Dardena koji je prije svega nekoliko dana izišao u časopisu Infinite Energy. Izgleda kako će Industrial Heat biti ključna karika preko koje ćemo saznati hoće li nam prodavati kućne fuzijske generatore jeftino ili skupo, ili ih neće prodavati uopće.

Energija je velik posao, i zamislite što bi se dogodilo s naftnim, plinskim i nuklearnim korporacijama i njihovim lobijima širom svijeta kada bi se ovakav generator mogao kupiti u kvartovskom dućanu? Privatno smatram kako je jedini način da se čovječanstvo otrgne od čvrstog stiska energetskih korporacija koje rado postavljaju svoja brojila za struju i plin posvuda – javno objavljivanje ovakvih izuma kako bi ih svatko tko želi mogao koristiti. U povijesti je bilo mnogo revolucionarnih otkrića na području proizvodnje energije, koji su završili tako što su ih kupili upravo oni čiji bi financijski interesi mogli propasti uvođenjem u praksu jeftinog i svakome dostupnog, obilnog izvora energije. Takva praksa počela je s još s našim Nikolom Teslom, a moguće je da će se nastaviti s Andrea Rossijem. Stoga, ako ima čitatelja ovog članka koji u svojoj garaži slažu neki prototip generatora koji može proizvesti praktično besplatnu energiju, najpametnije bi bilo da svoje otkriće obznanite javno i ponudite svima – besplatno. To je jedini način kako svoj izum, a možda i sam svoj život, možete zaštititi od bešćutnih interesa korporativnog svijeta.




Autor:Vladimir Perić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.