ZASTRAŠUJUĆA NOVA FUNKCIJA GOOGLE KARATA! Oni znaju sve o vama

Autor: I.G.

Nova funkcija dokazuje do koliko podataka o vama Google može doći.

Google karte koje između ostalog sadrže interaktivne mape, putokaze i navigaciju, dobile su novu funkciju. Prema ocjeni portala Yahoo nova funkcija je korisna, ali istodobno i nevjerojatno zastrašujuća, jer dokazuje do koliko podataka o vama Google može doći. I ne samo Google, već i kompanije čije proizvode kupujete.

Google karte omogućuju korisnicima da istraže ‘svoj vremeplov’ (‘Your Timeline’), koji vam omogućava pregled svih lokacija na kojima ste bili, a koje je Google uspio pratiti. Osim što ćete moći provjeriti koje ste lokacije posjetili u određenom danu, imat ćete mogućnost i gledanja fotografija koje ste sačuvali u svojim Google fotografijama (‘Google Photos’).

Novi dodatak Google kartama bit će koristan onima koji žele pratiti gdje su sve putovali i što su sve fotografirali. , Istodobno, aplikacija pokazuje i koliko podataka Google može prikupiti o nekome, i povezati te informacije s onima skupljenima o vama na drugim internet servisima.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.