IZUM GODINE: Ovo su čarape koje će pauzirati film ako zaspite (VIDEO)

Autor: M.N.

Ove čarape možete napraviti i sami, a u nastavku vas čekaju detaljnije upute.

Popularna kompanija Netflix je u suradnji s agencijom Deeplocal napravila čarape koje će detektirati jeste li zaspali, što će automatski pauzirati ono što gledate. Ako ste prije spavanja gledali neki film ili seriju, a u međuvremenu zaspali, one vam neće dopustiti da propustite niti jednu minutu filma ili serije.

“Mi smo naš sustav za detekciju spavanja bazirali na popularnoj metodi koja se zove aktigrafija. Mjerač akceleracije će detektirati ako se prestanete pomicati duži vremenski period, što će aktivirati signal na vašem televizoru koji će pauzirati Netflix. Kada detektira da ste se prestali pomicati, upalit će se crvena žaruljica na vašim čarapama, signalizirajući vam da će pauza uskoro biti uključena. Bilo kakvo pomicanje spriječit će slanje signala. Mjerač akceleracije je vrlo osjetljiv na male pokrete pa je jako dobar u detekciji kada ste mirni i gledate Netflix i kada ste zaspali”, objašnjava kompanija.

Ove čarape može napraviti svatko jer je Netflix objavio detaljno upustvo na stranici makeit.netflix.com.

Autor:M.N.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.