GENDER SWAP: Virtualni uređaj koji će vam omogućiti da saznate kakav je osjećaj biti drugog spola (VIDEO)

Autor: M. N.

Kako bi pomogli ljudima da što bolje shvate svoje rodne identitete, kompanija BeAnotherLab kreirala je uređaj za virtualnu stvarnost koji korisnicima omogućuje da "zamijene" spolove.

Kad tijekom projekta i simultanog korištenja ovog uređaja dvije osobe sinkroniziraju svoje pokrete, mogu vidjeti svoje tijelo iz perspektive druge osobe te ga doživjeti kao tuđe.

Zahvaljujući ovom uređaju, oni tijelo druge osobe vide kao da je njihovo vlastito pa tako imaju mogućnost osjetiti kakav je zapravo osjećaj biti drugog spola.

Ovaj je uređaj najprije predstavljen na Les Arcs European Film Festivalu prije dvije godine, ali je tek nedavno dobio medijsku pažnju, budući da su njegovi kreatori odlučili provesti veće istraživanje o rodnom identitetu i percepciji tijela.

Pogledajte kako izgleda i funkcionira ovaj uređaj:

Autor:M. N.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.