Geminoid F: Ovo je ženski android za kojim Kinezi okreću glavu (FOTO)

Autor: M. N.

Robot je djelo laboratorija Hiroshi Ishiguro u Osaki.

Veliki broj posjetitelja sajma “Svjetska izložba robota” u Pekingu okrenuo je glavu za ženskim robotom imena Geminoid F. Robot već ima velik broj obožavatelja, a svi ju opisuju kao najseksipilinijeg robota na svijetu.

Android visok 1,67 metara može pomicati oči, uspostavljati kontakt očima, a prepoznaje i govor tijela. Dizajnirana je da se ponaša kao čovjek, ima uvjerljivu kožu i žensko lice, može se smijati, podizati obrve i micati usta, priča, pjeva, svira, oponaša tuđe glasove i ekspresije lica, ali ne može hodati već se mora voziti u kolicima.

Robot je napravila laboratorija Hiroshi Ishiguro u Osaki, a njihovi stručnjaci planiraju napraviti i bolju verziju.

“Trebamo unaprijediti dosta toga. Sustav za prepoznavanje glasa ne radi ako je velika buka. U budućnosti ćemo stvoriti savršen Al sustav za korištenje ovog robota”, rekao je asistent Kohei Ogawa.

Cijena Geminoid F robota iznosi 108 600 dolara.

Autor:M. N.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.