Evo zašto ODMAH morate POKRITI svoju web kameru!

Autor: A. Pranjić

Kanađanka Chelsea Clark provela je večer gledajući Netflix sa svojim dečkom. Ne djeluje kao nešto neobično, zar ne? Osim što je na svoj Facebook profil od hakera dobila fotografije sebe i dečka te večeri!

Ako ne koristite često ugrađenu web kameru na vašem računalu, sigurno je uzimate ‘zdravo za gotovo’. No,  samo zato što ne koristite ovaj dio tehnologije to ne znači da se on ne koristi!

Kanađanka Chelsea Clark provela je večer gledajući Netflix sa svojim dečkom. Ne djeluje kao nešto neobično, zar ne? Osim što je na svoj Facebook profil od hakera dobila fotografije sebe i dečka te večeri!

Clark je to opisala kao “zastrašujući pojam”, javlja The Antimedia.

”Bilo je stvarno bizarno primati one poruke i to je bio stvarni trenutak. O, moj Bože, netko nas je promatrao. Očito nismo imali pojma što se događalo u tom trenutku, ali bio je to jako jeziv osjećaj. Uznemirujuć osjećaj”, navela je Clark i nadodala: ”Osjećate kao da je netko u vašem domu s tobom.”

Ranije je Hackread izvijestio da hakeri koriste Remote Access Trojan (RAT) za bezazlen pristup podatcima korisnika računala i tako snimaju njihove aktivnosti, uključujući i web kamere.

Kako biste spriječili svoje osobne trenutke koje provodite uz svoje računalo možete koristiti jednostavnu zaštitu. Sve što vam je potrebno je mali komad neprozirne trake, flaster ili sličan materijal kojim možete pokriti svoju web kameru. 

Autor:A. Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.