Edward Snowden o izvanzemaljcima: ‘Šalju šifrirane poruke koje mi ne razumijemo’

Autor: M.N.

Evo što čovjek poznat po razotrkivanju američke i svjetske obavještajne mreže te programa nadgledanja građana misli o izvanzemaljcima.

Nitko nije mogao niti pretpostaviti da će se Snowden naći u podcastu poznatog astrofizičara Neila deGrassea Tysona te da će tema njihovog razgovora biti izvanzemaljski život.

Snowden je izrazio svoje mišljenje o “malim zelenima” koje će neke možda deprimirati, ali koje je svakako utemeljeno na njegovom znanju, pogotovo kada je riječ o tajnama svjetskih obavještajnih službi, piše klixba. Snowden smatra da se izvanzemaljci od nas jednostavno skrivaju te da s njima možda nikada niti nećemo moći komunicirati.

On smatra da izvanzemaljci koriste visokosofisticirane metode enkripcije kako bi skrili dokaz o svom postojanju, slično kako to rade tajne organizacije na Zemlji.

“Kada pomislimo na sve ono što naši sateliti registriraju izvan naše planete i sve ono što proizvedu sami ljudi… Lako je vidjeti kako su možda njihove poruke zapravo šifrirane i da je većina stvari koje čujemo zapravo izvanzemaljska TV i telefoni. Mi ih ne možemo razlikovati od obične mikrovalne pozadinske radijacije”, smatra Snowden.

Autor:M.N.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.