GENIJALNO: Računala i telefone kontrolirat ćemo bez dodirivanja! Pogledajte kako! (FOTO/VIDEO)

Autor: M.N.

Znanstvenici sa Instituta za tehnologiju u Massachusettsu (MIT) napravili su mali bežični trackpad koji se može staviti na palac.

Pod nazivom NailO, ovaj uređaj pomalo podsjeća na umjetne nokte i osobi koja ga nosi omogućuje kontrolu nad računalom, laptopom ili pametnim telefonom.

Kontroliranje različitih uređaja ovim uređajem je vrlo jednostavno jer se sve svodi na povlačenje drugog prsta po NailO-u koji se nalazi na palcu.

Tvorci su izjavili da će komercijalna verzija uređaja NailO imati vanjsku membranu koja će se moći zamijeniti kako bi ga korisnik mogao uskladiti s odjećom koju trenutno nosi, a uređaj dolazi u različitim kombinacijama uzoraka i boja.

Istraživači sa MIT-a ističu kako je prednost ovog uređaja u tome što je diskretan. Povlačenje prsta preko palca je prirodna aktivnost pa se ljudi sa NailOm neće osjećati kao da moraju napraviti specifičan potez kako bi kontrolirali računalo ili telefon.

Znanstvenici su trenutno u pregovorima s kompanijama iz Kine koje bi mogle napraviti malu bateriju koja će pokretati ovaj vrlo zanimljiv uređaj.

Datum prodaje uređaja NailO još uvijek nije poznat.

Pogledajte kako izgleda i funkcionira ovaj uređaj:




 




Autor:M.N.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.